Pe parcursul zilei de ieri, pompierii și salvatorii din țară au intervenit de 12 ori pentru tractare și acordare de ajutor persoanele rămase blocate în mașinile proprii din cinci raioane.

Respectiv, de ajutorul salvatorilor a fost nevoie în apropierea satului Coșnița, raionul Dubăsari, unde a fost deblocată o ambulanță, care trebuia să ajungă la un pacient.

La periferia orașului Căușeni (satul Grigorievca), pompierii au tractat cinci TIR-uri, iar în apropiere de satul Copanca, aceluiași raion- două automobile. Alte cinci mijloace de transport au fost tractate lângă satul Leuntea și satul Pervomaisc, raionul Căușeni, în interiorul cărora se aflau mai multe persoane, printre care și minori.

Mai mult, la periferia orașului Cahul, efectivul Detașamentului de salvatori și pompieri Cahul a tractat două unități de tehnică cu trei persoane. Efectivul Secției situații excepționale din Anenii Noi a lucrat pentru deblocarea mai multor unități de tehnică pe drumurile locale din apropierea satelor Hârbovăț și Bulboaca, Anenii Noi. Și în aceste mașini se aflau minori.

În UTA Găgăuzia, salvatorii au intervenit, pentru acțiuni similare, în apropierea satului Avdarma, Comrat, apoi pe drumul de acces spre satul Valea Perjei, dar și în apropierea satului Tomai şi chiar și în municipiul Comrat.