Iurie Garaba, adjunct al procurorului general și consilier juridic de stat de rangul II, a fost oprit pentru verificări suplimentare pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Surse ale Deschide.MD au comunicat că Garaba a fost invitat la o ceremonie organizată de Procuratura Generală a Federației Ruse. La un moment dat, adjunctul a fost oprit pentru verificări suplimentare, care au durat mai bine de o oră. La final, cei de la frontiera rusă și-au cerut scuze de la Iurie Garaba și l-au lăsat să plece. 

Amintim că în luna noiembrie viceministrul Afacerilor Interne de la Chișinău - Oleg Babin - a fost oprit pe aeroportul Domodedovo, la întorcerea în Republica Moldova. Un alt viceministru - Dorin Purice - a declarat atunci pentru Deschide.MD că Babin a fost supus unui control de linia a doua atât la aterizare avionului, cât și la decolarea lui.

În luna aprilie, și șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru, a fost suspus unor astfel de verificări suplimentare pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Acestuia i-a fost restricționat accesul în Federația Rusă. Asta chiar dacă Chetraru călătorea cu pașaport diplomatic, iar acest lucru îi permite să fie supus controlului fără rând la frontieră și chiar să traverseze fără rând.