Serviciul Fiscal de Stat continuă acţiunile de verificare a contribuabililor din diferite domenii ale economiei naţionale. Ieri, FISC, de comun cu Agenţia Naţională Transport Auto şi Inspectoratul Naţional de Patrulare au verificat activitatea trasnportatorilor de pasageri din regim taxi.

După ce agenţii de circulaţie au „tras pe dreapta” un şir de maşini de taxi, aceştia au fost verificaţi dacă activează legal, dacă eliberează bonul de casă, dar şi dacă nu au alte abateri de la legislaţie.

SFS reieterază agenţilor economici despre faptul că în perioada lunii decembrie 2019 vor fi supuşi verificărilor, prin prisma controalelor fiscale, prin metoda verificării operative.

Verificărilor sunt supuse următoarele genuri de activitate:

- prestarea serviciilor de transport auto de pasageri, inclusiv în trafic naţional în regim de taxi, pe rute urbane/interurbane şi în trafic internaţional;
- prestarea serviciilor de alimentaţie publică;
- desfăşurarea comerţului electronic;
- prestarea serviciilor de operaţiuni de schimb valutar.

În total, în perioada ianuarie – noiembrie 2019 au fost efectuate 1 695 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 434,4 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 1, 64 milioane lei.

Pe parcursul perioadei lunilor februarie - noiembrie 2019 au fost efectuate 502 controale fiscale prin metoda de verificare operativă de comun cu reprezentanţii MAI şi ANTA, la agenţii economici prestatori de servicii de transport interurban, în rezultatul cărora s-au stabilit încălcări ale legislaţiei în 183 de cazuri, fiind aplicate sancţiuni fiscale în mărime de 784 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în mărime de 50,8 mii lei.

TVR Moldova