Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, suspendat din funcție, ar urma să plece în Dubai la o conferință internațională și ar putea rămâne acolo, susține fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ion Diacov.Pe de altă parte Morari a declarat pentru DESCHIDE.MD că și-a anulat deplasarea în Dubai, din motiv că procurorul general Stoianoglo nu i-a dat un răspuns în acest sens și a fost nevoit să anuleze plecarea.

Diacov a spus că Morari va solicita azil politic în Dubai. 

„Duminică,15 decembrie 2019, procurorul V. Morari pleacă în deplasare în Dubai, pentru a participa la o conferință internațională de prestigiu. V. Morari știe că la întoarcere în țară poate fi pus sub învinuire și arestat. Persoane informate spun că V. Morari va solicita azil politic și nu se va întoarce în țară, din motiv că este persecutat politic. Și iarăși toți se vor întreba: Cine i-a permis să părăsească țara?”, scrie Diacov pe Facebook.

Viorel Morari afirmă că ordinul a fost anulat și astfel nu pleacă nicăieri.

„Astăzi i-am prezentat procurorului general o cerere prin care i-am solicitat să anuleze ordinul cu privire la deplasare în legătură cu faptul că n-am confirmat plecarea până ieri, de aceea s-a inițiat procedura de anulare a biletelor și rambursarea cheltuielilor de către Banca Mondială. Eu nu plec”, a declarat Viorel Morari.

Amintim că Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, detașat pentru o lună la Procuratura Generală, timp în care un grup de procurori efectuează, la ordinul lui Alexandr Stoianoglo, un control al activității acestei instituții din anul 2016 până în prezent.