Serviciul de presă al companiei „Yadran Group” a infirmat informația publicată pe site-ul Deschide.MD că la bordul avionului privat Gulfstream G-280 care a avut o aterizare cu probleme în seara zilei de 8 decembrie pe Aeroportul Internațional Chișinău se aflau două persoane din conducerea „Yadran Group” - Irek Salikhov și Aleksander Nitsenko.

„În numele serviciului de presă al grupului de companii „Yadran-Oil” am vrea să vă informăm că articolul - Exclusiv. Cine se afla în avionul privat care a aterizat cu „probleme” pe aeroportul Chișinău” - din 9.12.2019, conține informații care nu corespund adevărului. Nici Dl. Salikhov Irek Faritovici, nici Dl. Nitsenko Aleksandr Viktorovici nu se aflau la bordul aeronavei Gulfstream G-280 în momentul incidentului descris în materialul jurnalistic”, se spune în reacția trimisă portalului Deschide.MD.

Serviciul de presă al „Yadran Group - Oil” a rugat să corectăm informația de pe site sau, dacă e posibil, să o ștergem.

Deschide.MD confirmă că, potrivit noilor informații, cei doi oameni de afaceri nu se aflau la bordul aeronavei în momentul incidentului, cu toate acesta, Salikhov și Nitsenko s-au aflat în Chișinău, iar aeronava a sosit pentru a-i prelua.

Redacția l-a telefonat pe responsabilul de presă al companiei, Evgheni Gorelov, acesta însă a refuzat nici să infirme nici să confirme faptul că cei doi capi ai „Yadran-Oil” s-au aflat în Republica Moldova, și nici dacă cei doi au vreo legătură cu acea aeronavă. Reprezentantul a putut să ne confirme doar faptul că cei doi - Salikhov și Nitsenko - nu se aflau la bordul aeronavei.

Amintim că un avion privat de model Gulfstream G-280, care a decolat din Varșovia, în după-amiaza zilei de duminică, 8 decembrie, a creat stare de alertă maximă pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a avut probleme tehnice înainte de aterizare. Sursele Deschide.MD de la Aeroportul Internațional Chișinău ne-au comunicat că cele patru persoane care se aflau la bordul aeronavei, sunt doi piloți și doi bussinesmani, unul dintre ei fiind și deputat local din Republica Tatarstan (Federația Rusă).

Cei doi bussinesmani, care s-ar fi aflat în avionul cu probleme, s-au dovedit a fi capii companiei petroliere Yadran-Oil Group. Este vorba despre Aleksander Nitsenko, membru al consiliului de dicrectori al companiei, dar și Irek Salikhov, președintele consiliului de directori al Yadran-Oil Group.

Deschide.MD infirmă că cei doi s-au aflat la bordul aeronavei care, însă, a intrat în Republica Moldova pentru a-i prelua pe cei doi și a-i transporta în Tatarstan, Federația Rusă.