Dosarul crimei din fața liceului Gheorghe Asachi este la etapa de finalizare a urmăririi penale și, în cel mai scurt timp, va fi înaintată învinuirea celor cinci persoane reținute.

Procurorul Eugen Gore - care instrumentează cazul - a declarat pentru Deschide.MD că două persoane care ar putea fi învinuite în acest dosar sunt de origine ucraineană, iar altele trei sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

„Persoana care a executat focurile de armă în direcția victimei este un cetățean ucrainean”, a menționat procurorul. 

Aceeași sursă ne-a mai comunicat că toate actele învinuirii din dosar urmează a fi traduse și în limba rusă, deoarece majoritatea celor reținuți sunt vorbitori de limbă rusă. În cel mai scurt timp, conform sursei citate, procurorii le vor înainta învinuirea celor cinci persoane. 

Amintim că în luna octombrie un bărbat a fost omorât în centrul Chișinăului în fața liceului "Gheorghe Asachi". Bărbatul de 30 de ani a fost omorât ca urmare a unei confruntări dintre două grupuri. 

Victima, împreună cu un verișor și un prieten, stătea pe o bancă în scuarul liceului "Gheorghe Asachi". Acesta ar fi făcut glume pe seama unui individ în stare de ebrietate, care a s-a împiedicat în timp ce încerca să urce într-un taxi. Supărat, acesta și-a chemat prietenii - un grup aproximativ de 30 de persoane - care i-au luat la bătaie pe cei trei.

În timpul încăierării, victima a scos pistolul să se apere. Un tânăr din tabăra agresorilor a reușit să-i smulgă arma și i-a tras trei focuri în abdomen. 

Ulterior, încă trei persoane au fost reţinute la punctul de trecere a frontierei Palanca, în momentul când încercau să părăsească ţara. Ei au fost escortaţi la Chişinău.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă până la 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.