Cei cinci tineri care s-au răsturnat cu Volkswagenul noaptea trecută, în apropiere de localitate Todirești, din raionul Ungheni, sunt toți originari din satul Țîghira și se întorceau de la o zi de naștere. Cel puțin așa susțin oamenii din localitate. Aceștia ne-au spus că tănărul de 25 de ani, care se afla la volanul mașinii, a mai avut un accident rutier anul trecut, pe traseul Chișinău-Ungheni.

Șoferul vinovat de tragicul accident de la Ungheni, reținut pentru 72 de ore

O femeie din localitatea Țîghira, care-i cunoaște pe cei implicați în accident, dar care a cerut să-i fie păstrat anonimatul, ne-a spus că fetele care au murit, își făceau studiile la o școală profesională din Ungheni.

„Ce pot să vă spun, este o tragedie pentru localitate. S-au dus de tinere și e mare păcat. Ala, fata de 19 ani, a crescut doar cu mama sa, dar mai mult aveau grijă de ea rudele. Mama ei este invalidă, nu aude și nici nu poate vorbi, iar acum câțiva ani a stat în pușcărie după ce l-a ucis pe un bărbat cu o tigaie în cap.  Cealaltă, Dana, este dintr-o familie social vulnerabilă, cu trei copii. Are un frate mai mare și un frate mai mic, în clasa a 7-a. Dana, la fel ca și Ala, învățau la o școală profesională din Ungheni. Lumea din sat zice că au fost la o zi de naștere”, susține femeia.

Un alt locuitor al satului Țîghira, care-l cunoaște pe băiatul de la volanul automobilului, dar care la fel a solicitat să nu-i divulgăm identitate, ne-a spus că acesta a mai fost implicat într-un accident rutier.

„Nicolai vine dintr-o familie bună, tatăl lui este profesor de clasele primare și totodată predă și educația fizică al noi în școală. Are un frate mai mare care lucrează la Inspectoratul de Poliție Ungheni și o soră care lucrează educătoare la noi la grădiniță. El este mezinul în familie și cel mai problematic. O perioadă se ducea și lucra la Moscova, dar a avut niște probleme acolo și nu s-a mai dus. Nu este pentru prima  dată când nimerește în accident. Anul trecut s-a mai răsturnat cu mașina. Venea de la Chișinău și din cauza vitezei s-a răsturnat cu mașina pe lângă Sipoteni”, a menționat interlocutorul nostru.

Amintim că noaptea trecută, tânărul de 25 de ani, fiind în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un stâlp de electricitate după care s-a răsturnat. În mașină se mai aflau patru pasageri.

Două fete de 18 și 19 ani au murit pe loc, iar șoferul și alți doi tineri de 23 și 26 de ani, au fost transportați la spital. Șoferul se află în stare gravă.

Dânsul a fost testat alcooscopic, iar rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de algool de 0,57mg/l în aerul expirat.

FOTO // Cinci tineri s-au răsturnat cu un Volkswagen, la Ungheni. Două fete de 18 și 19 ani au murit