Arena Chişinău urmează să fie deschisă la sfârşitul lunii aprilie. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a inspectat astăzi edificiul in construcţie. Responsabilii susţin că 99 la sută din lucrări au fost deja efectuate. A fost construită sala polivalentă, terenul de joacă pentru copii, aquaparcul şi bazinul pentru antrenamente, relatează Mesager.

„Mai este necesar de obţinut unele permisiuni, autorizaţii, accepturi de la instituţiile statului pentru a testa infrastructura şi comunicaţiile, aceasta va dura în jur de o lună. Odată cu darea în exploatare a acestui obiect , acestui complex, sportivii noştri vor avea posibilitatea să se antreneze aici, la noi şi să obţină performanţele respective”, a spus Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova.

„Ne va da posibilitatea pentru a deschide uşile pentru sportul mare, mondial, aici va fi şi procesul de educaţie şi procesul de instruire, sperăm că în perioada următoare va fi dat în exploatare”, a spus Nicolae Juravchi, preşedintele Comitetului Olimpic.

„Primul obiectiv sportiv este însuşi Arena multifuncţională pentru petrecerea competiţiilor şi o sală pentru antrenamente, al doilea obiect este aquacentru în care este amplasat bazinul olimpic şi un bazin pentru antrenament a înotătorilor şi al treilea complex este zona de tenis, au rămas lucrările de conectare fizică a gazoductului şi reţelelor de energie electrică”, a spus Vitalie Vieru, diriginte de şantier.

Costurile totale estimate se ridică la peste 43 de milioane de euro.