Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cazul rider-ului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon. Potrivit portalului instanţei, magistraţii s-au întrunit pentru a continua şedinţa din 4 decembrie 2019, care a fost amânată. Obiectul cauzei este "obligarea administrației Penitenciarului nr.13 de a asigura accesul la întrevedere".

Totodată, avocaţii ne-au explicat că astăzi s-a decis conexarea a două cauze penale, după ce acest lucru a fost solicitat în instanţă de Procuratura Anticorupţie. Este vorba despre învinuiri de spălare de bani şi folosirea de carduri false aduse lui Platon. 

După o simplă căutare pe portalul instanţei, aflăm că până la sfârşitul lunii decembrie, la Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana vor fi încă 8 şedinţe de judecată în dosarul Platon. 

Între timp, cazul lui Veaceslav Platon va fi examinat şi la Curtea Supremă de Justiţie. De exemplu, săptămâna viitoare, pe Agenda Şedinţelor Plenului Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie va fi examinată "Admisibilitatea recursului în anulare"