Vlad Filat ar putea ocupa funcții publice, inclusiv ar putea candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova în anul 2020. Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, susține că prin decizia de eliberare condiționată înainte de termen, instanța de judecată ar fi anulat și pedepsele complementare pe care le-a primit ex-premierul.

„Nu înțeleg de ce se eliberează de pedepsele complementare. Una era de a interzice ocuparea timp de cinci ani a anumitor funcții publice. De asemenea, retragerea Ordinului Republicii. Faptul că reduci pedeapsa principală, cu ce justifică eliberarea de pedepse complementare? Acei cinci ani care se referă la ocuparea funcției publice încep după eliberarea din penitenciar”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, citat de Telegraph.

De precizat că astăzi, fostul Prim-ministru și președinte al PLDM, Vlad Filat, a fost eliberat după 4 ani de la reținerea sa. Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Victor Rațoi, cel care, în octombrie 2015, a dispus arestul fostului Prim-ministru.