O înregistrare apărută ieri pe Facebook, în care se vede cum un tânăr insultă și lovește cu cruzime o minoră de 15 ani pentru că ar fi furat o pereche de adidași, a zguduit opinia publică. Incidentul a avut loc în localitatea Săseni, din raionul Călărași, iar potrivit oamenilor din sat, victima ar fi fost implicată în cel puțin 30 de furturi din gospodării.

Imaginile cu minora care este bătută cu violență au ajuns și în atenția Inspectoratului General de Poliție. Instituția s-a autosesizat și a interprins imediat măsuri pentru identificare victimei, dar și a agresorului. Minora a fost consultată de psihologi, iar tânărul este audiat de polițiști și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

În același timp, oamenii din sat au cuvinte de laudă pentru tânăr și mai puțin pentru minoră, despre care zic că ar fi săvârșit mai multe furturi din locuințe, atât din satul de baștină cât și din cele din vecinătate. 

Mihai Baicu, primarul localității Săseni, ne-a spus că nu a știut nimic despre faptul că fata a fost bătută, dar cunoaște că aceasta ar fi furat, nu o singură dată, bani și haine de la sora agresorului.

„El este un băiat cuminte și muncitor, lucrează la Chișinău la o inteprindere de fabricare a țiglei metalice. Nu știu cum s-a ajuns până l-a această situație, dar nici cum au apărut imaginile video pe rețelele de socializare. Cazul a avut loc mai demult, dar nu știam că a bătut-o. Cunoșteam că fetița a furat de la sora lui mai multe lucruri, haine, încălțăminte și bani, dar și că nu a făcut asta pentru prima dată”, ne-a spus Baicu.

Primarul localității Săseni ne-a spus că minora provine dintr-o familie social vulnerabilă, părinții sunt consumatori de băuturi alcoolice, iar ea nu fregventează școala și a avut peste 30 de furturi săvârșite în sat.

„Ea provine dintr-o familie social vulnerabilă. Părinții fetiței consumă des băuturi alcoolice. Au trei copii, iar fetița fetița este cea mai mică din familie. Nu se duce la școală și fură prin sat tot ce-i cade sub mână, începând cu haine, produse alimentare, dar și sume de bani de mii de lei. Are mai bine de 30 de furturi, atât la noi în localitate cât și prin cele din vecinătate”, ne-a mai spus Mihai Baicu.

Baicu a ținut să adauge că reprezentanții administrației locale au încercat să o ajute de nenumărate ori, dar totul ar fi fost în zadar.

„Am avut cu ea nenumărate discuții, atât eu cât și polițistul din sat, asistentul social, dirigintele și directorul școlii, dar totul e în zadar. Trec câteva zile și o face din nou. Nu cred că bătaia este o soluție, și chiar nu mai știm cum am putea să o ajutăm. Nicidecum nu vrea să înțeleagă că ceea ce face nu e bine”, a mai spus primarul din Săseni. 

Amintim că din imaginile video apărute ieri pe Facebook, se vede cum victima se află într-o dubiță, ulterior este scoasă de acolo de agresor cu forța, lovită și i se vorbește obscen.

În continuare, individul o duce într-o ogradă, o pune la pământ și o lovește de mai multe ori cu picioarele, dar și cu pumnii.

Martor la această scenă înfricoșătoare este și un copil, dar și mai mulți bărbați care nu intervin pentru a opri violența, chiar dacă victima strigă disperat.

(VIDEO 18+) O minoră bătută cu bestialitate pentru furtul unei perechi de adidași.Ce spune poliția

Cazul minorei bătută cu cruzime, la Călărași. Agresorul este audiat și urmează să fie reținut