Cel de-al patrulea făptaș al odioasei crime de la Strășeni, care a zguduit opinia publică la finele lunii noiembrie anul trecut, va fi adus săptămâna aceasta în țară. La insistența organului de anchetă, autoritățile din Ungaria au urgentat procedura de extrădare a suspectului.

Este vorba despre adolescentul Vlad Vitalie, cunoscut prin Strășeni ca „Zaieț”, în vârstă de 17 ani, care ar fi suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, procedura de extrădare a suspectului de către autoritățile ungare va avea loc mâine, 11 ianuarie, la ora 16:30, pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie today.md. 

Solicitat telefonic, Alexandru Rață, șeful Procuraturei Strășeni, a declarat pentru Today.MD că cel de al patrulea suspect urmează să fie adus săptămâna aceasta în țară, dar nu a oferit ora și data concretă.

Din informațiile pe care le deținem, acesta urmează să fie adus în țară săptămâna aceasta, iar după ce va fi predat autorităților din RM, suspectul va fi plasat în arest, dat fiind faptul că pe numele lui este eliberat un mandat în acest scop. Celorlalţi doi minori arestați în acest caz le-a fost prelungit mandatul de arest. După ce va fi extrădat cel de-al patrulea suspect, dosarul poate fi expediat în instanța de judecată,” a declarat Rață.

Reamintim că cei patru minori ar fi suspectați că au omorât-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

Doi dintre ei în prezent sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea adolescentei de 14 ani Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

Sursa: Today.md