Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a depus astăzi raportul de activitate și a scris cerere de demisie din funcție. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alina Zbancă, consilierul pe comunicare a ministrului Afacerilor Interne.

Alina Zbancă ne-a spus că în această după-amiază Rosian Vasiloi a prezentat cererea de demisie din funcția de șef al PF din proprie inițiativă, iar aceasta urmează să fie aprobată de către ministrul MAI, Pavel Voicu.

Am încercat să aflăm de la Vasiloi din ce motive a decis să plece din funcție, însă acesta are telefonul deconectat.

Vasiloi a fost numit în funcția de șef al Poliției de Frontieră în luna iulie anul curent, printr-o hotărârea a Guvernului Sandu, la propunerea ex-ministrului MAI, Andrei Năstase

Amintim că înainte de deveni șef la PF, Vasiloi a participat la mai multe manifestații ale Platformei DA și blocului ACUM și a fost expert pe politici de securitate la IDIS-VIitorul.

Totodată, estre de menționat că în anul 2012, Rosian Vasiloi a fost numit în funcția de șef-adjunct al PF, de către ex-ministrul MAI, Dorin Recean, însă, un an mai târziu a demisionat din proprie inițiativă.