Poliția a stabilit că la volanul automobilului de marca Volkswagen, implicat în accidentul de la Măcărești Ungheni, unde a fost lovită mortal o femeie însărcinată în aproximativ a opta lună, se afla un tânăr în vârstă de 19 ani. Tânărul urmează să fie cercetat penal și reținut pentru 72 de ore.

Solcitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că tânărul în vârstă de 19 ani a urcat la volan fără a deține permis de conducere, iar în prezent este audiat de către oamenii legii.

„Tânărul în vârstă de 19 ani, originar din localitatea unde s-a produs tragedia, se deplasa la volanul unui automobil de marca Volkswagen, cu plăcuțe de  înmatriculare din Italia, când, preliminar s-a stabilit că din cauza ceții nu s-ar fi ispărvit cu conducerea și a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe contrasens și a lovit femeia în vârstă de 31 de ani care în acel moment traversa strada în afara trecerii de pietoni. Ulterior, mașina a derapat de pe traseu și a ajuns într-un gard, iar femeia a fost transportată la spitalul raional Ungheni și internată în secția reanimare unde, din nefericire, atât ea cât și fătul său, au decedat”, ne-a spus Bețivu.

Reprezentantul IGP a ținut să adauge că șoferul nu era în stare de ebrietate, dar nici nu deținea permis de conducere. Poliția din Ungheni a pornit o cauză penală conform art. 264 al. 3 C.P. al R. Moldova, iar tânărul de 19 ani urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în fața instanței, conform legislației în vigoare acesta s-ar putea alege cu o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a mai conduce mijloace de transport.

Totodată, amintim că oamenii din localitatea ne-au spus că tragedia s-a produs când femeia se întorcea de la spital unde a făcut niște investigații medicale, iar șoferul s-ar fi deplasat cu viteză excesivă.

Victima lucra psiholog la liceul din localitate, iar soțul ei lucrează la Poliția de Frontieră. Cei doi creșteau împreună doi copii și-l așteptau pe cel de-al treilea. Ea era însărcinată în cea de-a 35-a săptămână.

Detalii despre femeia gravidă ucisă, la Ungheni. Era psiholog și a lăsat în urmă doi copii

Tragedie la Ungheni. Un șofer fără permis a lovit mortal o tânără gravidă