Un fost militar rus din cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse din Transnistria (GOTR) a ieșit din Republica Moldova prin punctul vamal Otaci-Moghiliov-Podolsk cu un bagaj de echipament pentru transmiterea informațiilor, printre care două stații radio, 4 antene, carduri de memorie și mai multe cartele SIM. Însă, observând bagajul suspect al individului, grănicerii ucraineni l-au reținut și nu i-au permis intrarea în Ucraina, anunță Serviciul de Grăniceri a Ucrainei.

La el a mai fost găsită o insignă a „Regimentului anti-aerian” din Rusia.

„Străinul a declarat că și-a făcut serviciul militar contingentul militar rus din Transnistria. De ce vine în Ucraina cu acest bagaj acesta nu a putut explica. După ce a fost interogat rusul a fost întors înapoi pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Serviciului ucrainean de grăniceri.

Solicitat de către DESCHIDE.MD ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Olesea Pușcașu a declarat că „în cadrul controlului, funcționarii vamali au stabilit că bunurile aflate în autoturism și declarate erau cu destinație civilă și, în conformitate cu legislația vamală a Republicii Moldova. Transportarea acestora peste frontiera vamală a RM este permisă”

Totodată, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a explicat că polițiștii de frontieră nu verifică bunurile călătorilor

„La noi el chiar nu a avut vreo încălcare ca să nu-i putem permite trecerea. În punctele vamale noi nu verificăm bunurile, aceasta o face Serviciul Vamal”, ne-a spus Raisa Novițchi.