Trei brokeri clandestini, în vârstă de 28 și 31 de ani, învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari comisă în Chișinău, față de investitori în acțiuni din Rusia, au fost plasați în arest.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, aceștia aveau funcția de manageri și aveau în subordine 25 de operatori telefonici, care contactau potențiali clienți din Rusia, prin falsificarea numerelor de pe care sunau (prin sistemul de telefonie IP, instalat de organizatori) și-i convingeau să investească în acțiuni financiare de pe burse de valori internaționale.
 
„Însă, după depunerea banilor de către investitori, deși puteau urmări creșterile investițiilor făcute, atunci când decideau să-și retragă suma depusă și adaosul câștigat, aceștia nu o puteau face. Astfel, la această etapă, procurorii PCCOCS au identificat victime care nu și-au putut recupera sume între 150 și 88.000 $. Activitatea grupării criminale era condusă din afara R.Moldovei, de către o persoană aflată în Israel. Acesta asigura modalitatea de acționare a membrilor grupului criminal, le furniza listele cu numere de contact ale potențialilor victime. De asemenea, acesta asigura financiar logistica și infrastructura organizațională a activității membrilor”, se arată în comunicat.

Plasarea în arest a acestora avut loc la data de 24 noiembrie curent și a fost precedată de reținerea lor pentru 72 de ore. Urmare a perchezițiilor efectuate de comun cu Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” în incinta oficiului companiei, procurorii au ridicat agende, înscrisuri, dispozitive de stocare a informației, precum și șapte sisteme informatice.
 
Astfel, persoanele sunt învinuite de escrocherie în proporții deosebit de mari și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 13 la 15 ani.