Trei persoane au fost reținute de oamenii legii, după ce ar fi pretins de la un cetățean peste 2.000 EUR și l-au deposedat de automobilul de model Alfa Romeo, în calitate de garanție. Operațiunea de reținere a fost efectuată de către ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații și mascații de la Fulger, în data de 14 noiembrie, iar potrivit unui comunicat PCCOCS recent aceștia au primit mandate de arest.

Cei trei indivizi sunt suspectați că au pretins mii de euro de la un chișinăuian în vârstă de 32 de ani din Chișinău, după ce acesta i-ar fi denunțat autorităților din Rusia că au comis o infracțiune.

„Prin urmare, aceștia l-au maltratat fizic: i-au aplicat multiple lovituri pe tot corpul, inclusiv în regiunea feței. În calitate de metodă de soluționare a conflictului, aceștia au pretins și au primit de la victimă, în mai multe tranșe, mijloace bănești în sumă de 1.000 euro și 2.000 lei, iar suplimentar au pretins suma de 1.000 euro. Pe lângă acestea, învinuiții l-au deposedat pe victimă de mijlocul de transport (automobil de model „Alfa Romeo”), care urma să servească în calitate de garanție până la primirea întregii sume de bani, totodată amenințându-l cu răfuiala fizică în cazul că se va adresa la organele de drept”, se arată în comunicat.

Indivizii s-au dovedit a fi cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, toți anterior judecați, iar în data de 14 noiembrie curent, au fost încătușați de către ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul colaboratorilor BPDS ,,Fulger”.

Ulterior, la domiciliul acestora au fost făcute mai multe percheziții, unde oamenii legii au ridicat arme, muniții, substanțe narcotice de tip marijuana și pastile „extasy”, precum și telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, dar și alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă

Dacă li se va demonstra vinovăția în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.