Procurorii au inițiat o anchetă de serviciu în cazul polițiștilor de frontieră care au fost bătuți în noaptea de duminică, 10 noiembrie, pe teritoriul sediului Sectorului Poliției de Frontieră Larga. Unul dintre cei doi bătăuși chiar și în prezent este cercetat în stare de libertate. Cazul a fost făcut public săptămâna aceasta de către Deschide.MD, iar până azi Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, nu a venit cu nicio reacție publică.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Deschide.MD că făptașul nu a fost reținut de către angajații Poliției de Frontieră la fața locului, iar ca urmare, a fost inițiată o anchetă de serviciu privind modul de acționare al acestora.
„Pentru stabilirea circumstanțelor faptelor, Procuratura Briceni a dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul făptașului și drept rezultat, a fost ridicat automobilul pe care acesta-l conducea la comiterea faptei de huliganism. Ulterior, după citarea făptașului de către oamenii legii, acesta s-a prezentat legal, însoțit de apărător, ceea ce potrivit legii nu a făcut necesară reținerea lui, astfel încât la această etapă continuă să fie cercetat în stare de libertate. Iar cu privire la pasagerul al doilea din automobil, acesta a fost părăsit de către făptaș pe teritoriul sediului Sectorului Poliției de Frontieră Larga, care a fost reținut de către oamenii legii, așa cum era în stare de ebrietate și manifesta comportament inadecvat”, ne-a spus Gaitur.
Amintim că, mai mulți polițiști de frontieră au fost bătuți și insultați de către doi presupuși contrabandiști băuți, chiar pe teritoriul unei subdiviziuni specializată a Poliției de Frontieră. Aceștia ar fi venit să ceară socoteală de la doi șefi din cadrul PF pe care i-ar fi plătit pentru a trece marfă de contrabandă prin sectorul verde al frontierei.
 
Presupusul contrabandist, Vadim Crăciun, ar fi recurs la aceste acțiuni, din dorința de  a se răzbuna pe doi șefi de la PF cărora le-ar fi dat mită ca să treacă un lot de contrabandă prin  segmentul verde al frontierei de stat. Crăciun s-ar fi supărat pe ei pentru că nu ar fi făcut așa cum a fost înțelegerea și nu au trecut toată marfa indicată de căre acesta. Este vorba despre Eremei Dodu, șef de sector din cadrul PF, și Andrei Mîrza, șef-adjunct al Direcției Nord a Poliției de Frontieră.
 
Sursele noastre ne-au spus că, despre acest caz a fost sesizat șeful de sector al PF, Eremei Dodu, dar și șeful interimar al Direcției Nord al PF, maiorul Ruslan Gălușca, însă cei doi ar fi coordonat cu șeful PF, Rosian Vasiloi, și s-a luat decizia de a nu ridica mare zarvă în acest caz, dar și mușamalizarea incidentului. Cazul a fost trecut în Registrul Nr.2.
 
Andrei  Mîrza ar fi persoana de încredere a lui Rosian Vasiloi, acesta fiind și cel care ar face legătura contrabandiștilor din nordul țării cu maiorul Ruslan Gălușca, ultimul fiind cel care le-ar elibera permise fictive.

Sursele au ținut să menționeze că pentru a calma spiritele, imediat după acest incident, s-ar fi implicat și Marin Derevenciuc, șeful Echipelor Moblile din cadrul Direcției Nord a PF. Acesta se presupune că ar fi unul din partenerii schemelor de contrabandă ale lui Crăciun.