Un bărbat a fost ucis, iar cadavrul a fost lăsat să zacă mai bine de patru zile într-un apartament de pe strada Nicolae Dimo, din sectorul Rîșcani al capitalei. Crima a avut loc în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, iar trupul neînsuflețit a fost găsit abia ieri 14 noiembrie.

Solicitată telefonic, Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că victima este un bărbat în vârstă de 60 de ani. Acesta a fost sugrumat de către un amic cu care a consumat băuturi alcooloce.

Potrivit poliției, la examinarea cadavrului de către medicul legist s-a stabilit că decesul a parvenit în urma asfixiei mecanice, iar ulterior pe acest caz a fost reținută o persoană pentru 72 de ore.

Acesta s-a dovedit a fi un amic de-al victimei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a sugrumat victima după ce între ei s-a iscat un conflict. Suspectul și-a recunoscut vina, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru omor.

Anterior acesta a fost judecat pentru diverse infracțiuni, iar în prezent este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.