Portalul Media-Azi, administrat de Centrul Independet de Jurnalism, i-a asigurat lui Andrei Năstase, liderul PPDA, un loc pe panoul „Inamicii Presei”, după ce aceasta a venit cu un răspuns dur în adresa unei jurnaliste de la PublikaTV.

Jurnalista Publika TV, Oxana Bodnar, i-a adresat liderului PPDA, Andrei Năstase, mai multe întrebări în cadrul conferinței de presă, din 5 noiembrie, organizate de către acesta. Între altele, Năstase i-a răspuns:

„Marele meu regret este că atunci, în iunie 2019, când am venit la guvernare, nu am făcut ceea ce, poate, s-au aşteptat toţi cetăţenii Republicii Moldova - să epurăm (dacă putem spune așa), să asanăm spaţiul mediatic din Republica Moldova. Iată de ce am rămas intoxicaţi și până acum", scrie media-azi.md.

Este de menționat că, nu este pentru prima dată când Andrei Năstase atacă jurnaliștii care nu-i sunt comozi. Amintim că în luna iulie anul curent, în cadrul unui briefing de presă care a avut loc la sediul IGP, ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, fiind deranjat de întrebările reporterului Deschide.MD, a dispus ca acestuia să nu-i mai fie permis accesul la evenimentele publice organizate de Inspectoratul General al Poliției.

A.Năstase, uită de prezumția nevinovăției și interzice un jurnalist la conferințele MAI și IGP

Totodată, este menționat că în data de 20 aprilie când este sărbătorită Ziua presei libere, mai multe ONG-uri au organizat un flashmob în care au afișat un panou cu inamicii presei, printre aceștia sunt mai mulți deputați ai partidului Șor, socialiști, democrați dar și doi membri ai blocului politic ACUM, printre care Andrei Năstase. 

„Inamicul presei”, Andrei Năstase, îl atacă din nou pe jurnalistul Vitalie Hadei

Năstase a avut în repetate rânduri un comportament ostil față de unii jurnaliști. Un ultim incident, de acest fel, a avut loc chiar acum o lună, când Năstase a lansat în adresa jurnalistului Vitalie Hadei un atac la persoană și a recurs la etichetări calomnioase. Năstase s-a arătat deranjat de o știre publicată pe Ziarul Național despre bunurile pe care le are trecute în declarația sa de avere. 

Detalii: Vitalie Hadei îi răspunde liderului PPDA: De ce este, totuși, imbecil acest Andrei Năstase

În alte cazuri liderul PPDA, i-a numit pe jurnaliști „mercenari”, i-a calificat ca fiind „jalnici” și „mici” și i-a avertizat că „vor plăti pentru răul pe care l-au făcut țării”.

Detalii: „Năstase pantalonii își schimbă, dar năravul - ba”. Amenință jurnaliștii care nu-i sunt pe plac

Copreședintele blocului ACUM a venit anterior cu acuzații și la portalul de știri Deschide.MD spunând că este ținta fake-news-urilor.
 
Acesta a adresat în 2017 un denunț, sub forma unei scrisori deschise, către unele instituții din România, în care acuză „Deschide.MD” și „Timpul de dimineață” de manipulare și denigrare a partidelor de opoziție din Republica Moldova. Redacția noastră a aflat atunci despre acel demers de la colegii de breaslă pe mail-urile cărora a fost expediat mesajul respectiv. 
 
Detalii: Andrei Năstase, plin de demnitate și adevăr: „Când îţi f#t una cu stânga, că cu dreapta nu am cum"

Societatea Ziariștilor din România condamnă atacul lui Năstase asupra Deschide.MD și Timpul

Într-un alt caz Andrei Năstase i-a reproșat echipei PRIVESC.EU că s-a transformat "într-o cerşetoare", pretinzând bani, inclusiv pentru mediatizarea protestelor. 

Detalii: Năstase consideră că nu a atacat PRIVESC.EU // El s-a adresat ... „cu drag”