UPDATE // 12:23 // Deși, dis-de-dimineață, am solicitat telefonic o confirmare în cazul decesului procurului Daniel Precup, de la Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, abia acum instituția a venit cu un mesaj de condoleanțe.

„În aceste momente de nemăsurată tristețe pentru familia Precup, procurorii și întregul efectiv al Procuraturii Generale îi sunt aproape și îi împărtășesc suferința. Deşi cuvintele nu sunt în stare să aline durerea, adresăm cu toată compasiunea sincere condoleanţe întregii familii pentru pierderea incomensurabilă pe care a suferit-o, păstrând vie amintirea celui care a fost tatăl și sprijinul familiei și coleg al procurorilor, Daniel Precup.

 Născut în Ruseni, Edineț, la 23 iulie 1973, momentul tragic a intervenit la vârsta de 46 de ani ai celui care, prin Ordinul Procurorului General din 2018, a primit mulțumiri pentru exercitarea exemplară a atribuțiilor de serviciu, după o carieră de durată în înfăptuirea justiției în cadrul Procuraturilor din Briceni, Ocnița, Strășeni, Râșcani, Sângerei și în Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani.
 
Activitatea sa este o mărturie a devotamentului şi a ţinutei sale morale în raport cu instituția Procuraturii. Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu cei drepţi, se arată în comunicatul PG.

UPDATE // 09:47 // Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei a confirmat informația pentru Deschide.MD și a declarat că bărbatul avea 43 de ani, iar apelul la serviciul 112 a parvenit noaptea trecută, în jurul orei 00:45.

„Acesta ar fi decedat din cauza unor probleme de sănătate. Soția acestuia a solicitat intervenția unei ambulanțe, însă din nefericire medicii nu i-au putut salva viața. Urmează să fie dispusă o expertiză pentru a stabili cu exactitate cauza decesului”, ne-a spus Stati.

Un procuror din R.Moldova a murit în somn, după ce noaptea trecută ar fi suferit un accident vascular cerabral. Tragedia a avut loc în propriul său apartament din Chișinău.

Sursele Deschide.MD din cadrul procuraturii ne-au comunicat că este vorba despre Daniel Precup. Acuzatorul de stat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, activa în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Buiucani.

Acesta era căsătorit și anterior a activat în cadrul Procuraturii Sîngerei și Călărași.