Şoferii de tir protestează şi astăzi. La moment manifestanții se află la Bălţi. Motivul protestului este nemulțumirea fașă de autoritățile de la Chișinău care nu le-a rezolvat problema privind eliberarea autorizațiilor pentru exportul de mărfuri peste hotare.

La protest sunt prezenți în jur de 100 de transportatori din Ocniţa, Edineţ, Otaci, dar şi cei din centrul ţării, care au adus peste 50 de camioane, potrivit publika.md. Aceștia vor să blocheze intrarea în municipiul Bălţi timp de o oră.

La protest a venit şi primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Edilul a spus că îl va suna pe ministrul Economie, Vadim Brânzan şi va cere audienţă pentru a fi discutat subiectul.

Ultimul protest al transportatorilor de mărfuri a avut loc vineri. După ce au protestat la intrarea în Chișinău, manifestanţii au mers în fața Ministerului Economiei şi au continuat acolo protestul în speranţa că doleanţele lor vor fi în sfârşit auzite. A doua zi, câţiva manifestanţi au fost primiţi în audienţă la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, însă, după discuţiile cu secretarul de stat în domeniul transporturilor, Andrei Ciornîi, așa și nu au primit o soluție pentru rezolvarea problemei.