Ofițerii din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul INI, în comun cu procurorii, au descins cu mai multe percheziții la întreprinderi afiliate Moldovagaz. Informația a fost confirmată pentru Deschdie.MD de către șeful INI, Vasile Balica.

UPDATE // 11:51 // De altă parte, PCCOCS într-o postare pe pagina de Facebook a instituției anunță că, de fapt,  au loc la întreprinderi afiliate SA „Moldovagaz”, deci sunt societăți comerciale separate.

Știrea inițială

Solicitat telefonic, Vasile Balica, șeful INI, ne-a spus că acțiunile au loc la subdiviziunile Moldovagaz din Bălți, Șoldănesti, Ialoveni și la Moldova-Trans-Gaz, inclusiv la domiciliile, oficiile și automobilele factorilor de decizie din cadrul Moldovagaz.

Balica nu ne-a putut oferi mai multe detalii despre această operațiune, făcând trimitere la secretul anchetei, însă ne-a confirmat că acțiunile interprinse astăzi sunt o continuitate a perchezițiilor interprinse de DIFE a INI la Unghenigaz.

Este vorba despre o cauză penală pornită anul acesta în legătură cu mai multe scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare din cadrul SA Moldovagaz.

Spălare de bani la SA Moldovagaz. INI și PCCOCS au descins cu percheziții la Ungheni

Detalii despre perchezițiile INI și PCCOCS la Ungheni. 20 milioane lei prejudicii pentru Moldovagaz