Ion Bodrug. fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, a fost reținut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Fostul șef IGP, Ion Bodrug, este audiat de procurori și va fi reținut pentru 72 de ore

Colonelul Ion Bodrug, a fost dat în căutare internațională prin intermediul INTERPOL, în noiembrie 2017, după ce procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au pornit un dosar în care acesta era suspectat de trafic cu arme și corupere pasivă.

Solicitați telefonic, reprezentanții Poliției de Frontieră ne-au spus că acesta a fost reținut în această dimineață în jurul orei 08:55, la intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul Internațional Chișinău, însă nu ne-au putut oferi mai multe detalii, dar și unde se află în prezent Bodrug, însă ne-au sugerat să întrebăm mai multe informații de la reprezentanții IGP.

La rândul său, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, ne-a spus să întrebăm despre acest caz de la reprezentanții procuraturii.

Solicitat telefonic, Dorin Compan, șeful interimar al PCCOCS ne-a spus că nu cunoaște nimic despre reținerea fostului șef al IGP și că dosarul lui Bodrug este examinat de către Procuratura Anticorupție, dar nici de la aceștia nu am putut afla mai multe detalii.

Amintim că potrivit materialului probatoriu din dosar, Ion Bodrug, în anul 2013, fiind șef la IGP, ar fi solicitat și luat o mită de 25 de mii de dolari pentru a-i decora pe șase ucraineni cu arme de foc, iar apoi i-ar fi ajutat pe aceștia să le scoată ilegal din țară.

În perioada anului 2013, un oarecare Sergiu M., fost coleg de-a lui Bodrug, i-a înregistrat în cadrul a două asociații obștești, aici este vorba despre „Asociația Internațională a Ofițerilor Organelor de Drept și asociația „Bereta – Cinste și Onoare”, le-a perfectat ucrainenilor legitimații de membri ai asociațiilor, după care i-a determinat pe președinții acestora să intervină către Bodrug cu un demers prin care să solicite ca acesta să-i decoreze pe cei șase ucraineni cu arme de foc pentru diferite merite în calitate de membri, acțiuni pe care nu era în drept să le facă.

Ulterior, Bodrug pentru a emite ordinele de decorare a ucrainenilor cu pistoale, contrar atribuțiilor de serviciu, în vara anului 2013, personal ar fi pretins și primit de la Sergiu M. bani în sumă de 25 000 de dolari.

Conform înțelegerii avute cu Sergiu. M, în 2013-2014, Bodrug, făcând exces de putere, i-a decorat cu pistoale pe cei șase și a dispus eliberarea ilegală a autorizațiilor privind scoaterea armelor din țară. Astfel, prin acțiunile sale Bodrug a comis infracțiunea prevăzută de art. 324, alin. 3 (a) și (b) al Codului Penal: coruperea pasivă, pretinderea, acceptare și primirea de către o persoană cu funcție de demnitate publică a unor bunuri care nu i se cuvin, pentru efectuarea unei acțiuni în exercițiul funcției.

De-a lungul activității sale, numele lui Ion Bodrug a apărut de mai multe ori în lumină proastă, inclusiv în urma investigațiilor realizate de reporterii Derschide.MD. Amintim mai jos câteva dintre ele: 

SURSE // Ion BODRUG „ZBOARĂ” de la conducerea IGP

UPDATE // 17:18 // Percheziții în biroul șefului IGP Ion Bodrug

Ion Bodrug, șeful Poliției Naționale, declară CE ARE ÎN TURBINCĂ

EXCLUSIV // ȘEFUL POLIȚIEI DIN MOLDOVA S-A PENSIONAT ILEGAL!

(DOC)EXCLUSIV // Moșule, ce tânăr ești // Bodrug, DĂ PENSIA ÎNAPOI !!!

EXCLUSIV // Cumătrul lui Bodrug favorit la tenderele MAI

EXCLUSIV // CUMĂTRUL lui Bodrug, ABONAT la tenderele IGP

EXCLUSIV // CNA A INTENTAT dosar penal pe schema BODRUG-IGP-CUMĂTRU

EXCLUSIV // Partea 1 // Bodrug și „CUMĂTRUL” său IG(iu)P(esc) ȘOFERII

Partea 2 // Bodrug și „CUMĂTRUL” său IG(iu)P(esc) ȘOFERII

DOC // EXCLUSIV // Confirmare: Șeful IGP, Ion Bodrug, ESTE UN MINCINOS

"Razborci" interne la MAI // Cavcaliuc BĂGAT în COASTA lui Bodrug

Felicitarea lui Bodrug PLAGIATĂ de la Poliția Română