După ce zilele trecute s-a aflat că la un eveniment sportiv, dedicat unui turnei de Karate, a fost arborat steagul „Transnistriei”, iată că aflăm că și președintele Federației Naționale de Karate-Do din Republica Moldova, Oleg Abalin, s-a adresat către mai multe organizații internaționale de Karate în care anunță că „Republica Moldovenească Nistreană” nu este parte oficială a Republicii Moldova.

Acum câteva luni, Abalin a expediat o scrisoare în adresa mai multor organizații naționale și internaționale de Karate cu privire la participarea unor sportivi din regiunea transnistreană la Campionatul Mondial de Karate, stil „Shotokan”, care a avut loc la București, România.

Vă prezentăm mai jos adresarea expediată în adresa organizațiilor de Karate din Ucraina, Turcia, Georgia, România, Spania, dar și Federației Mondiale de Karate (WKF).

Amintim că steagul separatist al Transnistriei a fost afișat în cadrul unui eveniment sportiv ce s-a desfășurat la Chișinău în data de 27 octombrie 2019. La eveniment au participat și persoane oficiale, în special consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici. Acesta a venit cu un cuvânt de salut din partea președintelui Igor Dodon și nu s-a arătat deranjat de faptul că pe peretele sălii de sport, pe lângă steagurile Republicii Moldova și a Ucrainei, este afișat și drapelul separatist al Transnistriei.

Detalii: „Steagul” Transnistriei a fost afișat la un eveniment sportiv în prezența oficialilor moldoveni