Un polițist băut a provocat un accident și a încercat să dea bir cu fugiții, dar a fost stopat de un activist civic. Cazul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 21:30, pe strada Maria Drăgan 30/2, din sectorul Ciocana al capitalei, și a fost făcut public de către blogger-ul Eugen Luchianiuc. Potrivit surselor Deschide.MD, omul legii nu ar fi la prima abatere de acest gen, iar acum riscă să fie concediat din organele de poliție.

Ce grad de alcoolemie avea ofițerul de urmărire penală de la IP Ciocana, prins băut la volan

Omul legii care apare  în imaginile video este Igor Condrea. Dânsul activează în calitatea de ofițer de urmărire penală în cadrul IP Ciocana al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Sursele noastre, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că ofițerul de urmărire penală Condrea nu este la prima sa ceartă cu legea, anterior acesta având mai multe încălcări și anchete pe numele său, unele fiind chiar pentru prezentarea în stare de ebrietate la locul de muncă.

Aceleași surse ne-au mai spus, că după ce aseară s-a aflat despre acest caz, factorii decizie din cadrul MAI au luat atitudine, iar secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, a dispus intentarea de urgență a unei anchete de serviciu pe numele lui Condrea.

Erhan ar fi dispus ca după finalizarea ancehtei de serviciu, ofițerul Condrea să fie demis din funcție.

Mai mult, pe numele lui Condrea a fost pornit un proces penal pentru conducerea unui automobil în  stare de ebrietate și provocarea unui accident, dânsul riscă să fie cercetat penal și s-a rămână fără permisul de conducere.