Prietena unuia dintre cei doi tineri care au fost bătuți cu bestialitatea joia trecută în Parcul Catedralei ar fi primit mesaje amenințătoare din partea unui tânăr care susține că-i cunoaște pe agresori.

UPDATE: După ce a fost făcute publice mesajele cu tentă de amenințătoare, tânărul respectiv ne-a expediat un mesaj pe adresa redacției în care susține că nu a intenționat să o amenințe pe prietena unuia dintre cei bătuți. Acesta afirmă că replica cu pricina a fost făcut din cauza nervilor provocați de înjurăturile fetei la adresa lui și a familiei sale. 

„Nu am avut nicio intenție să o ameninț pe fată. Domnișoara aceasta a vorbit necenzurat cu mine, provocându-mă astfel să scriu mesajul dat. A fost doar un schimb de replici dure, nimic mai mult”, ne-a spus tânărul. 

Știrea inițială

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia unor mesaje pe care le-ar fi primit prietena lui Anton, prietenul lui Lucian Crăciun, cel de al doilea tânăr bătut joi în Parcul Catedralei, de la un tânăr pe nume Sandu Lilian.

Acesta îi transmite fetei că-i cunoaște pe agresori, că sunt din sectorul Buiucani, dar și că Anton va ajunge lângă Lilian. Mai mult, același Sandu Lilian o atenționează pe fată să aibă grijă cu cine vorbește, căci ar putea să dea ochii cu el.

Amintim că Lilian și Anton  au fost luați la pumni de către 6-7 persoane în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie, în jurul orei 23:00, în Parcul Catedralei. Agresorii ar fi intenționat să le fure bicicleta.

Ulterior, Lilian a ajuns în stare gravă la spital, iar cei 6-7 agresori au fost eliberați imediat după ce au fost audiați de către anchetatorul, Evghenia Gurițanu, care potrivit declarațiilor făcute pentru noi de către șeful interimar al IP Buiucani, Afanasie Terente, ar fi considerat că bătăușii nu prezentau pericol pentru societate.

Astăzi au apărut imagini video cu momentul când cei doi tineri sunt bătuți, iar MAI-ul a demarat o anchetă de serviciu și i-a suspendat din funcție pe șeful IP Buiucani, dar și pe șeful Secției Urmărire Penală din cadrul aceluiași inspectorat.

La aproximativ cinci zilei după acest caz, IGP a venit cu un comunicat prin care a anunțat că cei șase agresori au vârsta cuprinsă între 17 și 32 ani, doi dintre care fiind  minori.

Sursele noastre ne spun că majoritate ditnre ei își fac studiile la Centrul de Excelență în Construcții din capitală.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287,  alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă  de la 37 500 până la 67 500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

FLASH // Cad capete în MAI după ce doi tineri au fost bătuți în Parcul Catedralei

(VIDEO) NO COMMENT // Momentul când cei doi tineri sunt bătuți cu bestialitate în Parcul Catedralei

VIDEO // Ce spune tatăl tânărului bătut în Parcul Catedralei. „În țara asta nimic nu-i în siguranță”

Șapte studenți au bătut crunt doi tineri în Parcul Catedralei. Unul a ajuns la spital în stare gravă