Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan, a luat atitudine în cazul celor șapte inși care au fost eliberați de oamenii legii, după ce au snopit în bătaie doi tineri joia trecută în Parcul Catedralei.

Surse din cadrul Poliției Capitalei, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Deschide.MD că mai mulți factori de decizie din cadrul poliției naționale au fost convocați într-o ședință în această dimineață la MAI de către secretarul de stat, Ianuș Erhan. Asta după ce ieri MAI a demarat mai multe anchete de serviciu.

Sursele ne-au mai spus că în urma ședinței pe marginea cazului celor doi tineri bătuți, Erhan ar fi semnat un ordin prin care i-a suspendat din funcție pe șeful interimar al IP Buiucani, Afanasie Terente, dar și pe șeful secției urmărire penală a IP Buiucani.

Totodată, conform altor surse, abia astăzi, la aproape 5 zile după incident, anchetatorul Evghenia Gurițanu, cea care i-a eliberat pe agresori, a decis să-l audieze și pe al doilea tânăr bătut.

Amintim că cei doi tineri  au fost luați la pumni de către 7 persoane în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie, în jurul orei 23:00, în Parcul Catedralei. Agresorii ar fi intenționat să le fure bicicleta.

Ulterior, unul dintre cei doi tineri a ajuns în stare gravă la spital, iar cei 7 agresori au fost eliberați imediat după ce au fost audiați de către anchetatorul, Evghenia Gurițanu, care potrivit declarațiilor făcute pentru noi de către șeful interimar al IP Buiucani, Afanasie Terente, ar fi considerat că bătăușii nu prezentau pericol pentru societate.

Este de menționat că tot astăzi au apărut imagini video cu momentul când cei doi tineri sunt bătuți.

(VIDEO) NO COMMENT // Momentul când cei doi tineri sunt bătuți cu bestialitate în Parcul Catedralei

VIDEO // Ce spune tatăl tânărului bătut în Parcul Catedralei. „În țara asta nimic nu-i în siguranță”

Șapte studenți au bătut crunt doi tineri în Parcul Catedralei. Unul a ajuns la spital în stare gravă