Ministerul Afacerilor de Interne a demarat o ancehtă de serviciu, după ce Deschide.MD a făcut public cazul celor doi tineri care au fost bătuți cu bestialitate în noaptea de joi, 24 octombrie, în Parcul Catedralei, de către 7 inși în stare de ebrietate.

Surse din cadrul IP Buiucani, ne-au comunicat sub protecția anonimatului, despre faptul că azi la prima oră, șeful interimar al IP Buiucani, anchetatorul, dar și șeful interimar al Poliției Capitalei au fost chemați la o ședință la MAI în legătură cu acest subiect.

Aceleași surse ne-au spus că factorii de decizie din cadrul MAI au demarat o anchetă care ar putea să se soldeze cu suspendări din funcții.

Este vorba despre cazul lui Lilian Crăciun, un tânăr de 20 de ani, care împreună cu prietenul său a fost bătut de către șapte persoane care au încercat să-l deposedeze de bicicletă. Tânărul a fost transportat în stare gravă la spital și se află internat în secția de neorochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă.

 În aceeași seară, agresorii au fost identificați și escortați la IP Buiucani, unde la scurt timp au fost eliberați de către anchetatorul, Evghenia Gurițanu, care potrivit declarațiilor făcute pentru noi de către șeful interimar al IP Buiucani, Afanasie Terente, ar fi considerat că cei șapte bătăuși nu prezentau pericol pentru societate.

Ion Vîzdoagă, avocatul familiei Crăciun, a declarat pentru Deschide.MD că organul de urmărire penală a IP Buiucani intenționat  ar fi încadrat juridic acțiunile atacatorilor ca huliganism ca să nu-i rețină, deși din caracterul acestei infracțiuni este evident că agresorii prezintă un grad de pericol social sporit și nicidecum poziția OUP nu corespunde stării de fapt. 

Avocatul mai spune că în acțiunile poliției ar fi vorba despre incompetență sau interes.

Vîzdoagă a ținut să aduage că procurorii au fost informați despre acest caz abia a doua zi, dimineață, când deja agresorii au fost eliberați.

Mai mult, avocatul consideră că în acest caz ar trebui să fie trași la răsbundere atât ofițerul de urmărire penală, cât și șeful-adjunct al IP Buiucani, Afanasie Terente.

„Ofițerul de urmărire penală e responsabil procesual, dar dacă eliberarea agresorilor și-a asumat-o și șeful adjunct la IP Buiucani, atunci și el merită să se aleagă cu o pedeapsă bine meritată”, a ținut să aduage Vîzdoagă.

Mai în glumă, mai în serios, Vîzdoagă a mai spus:

„Unde-i Poliția lui Năstase? De ce în scuarul Catedralei nu sunt polițiști de patrulare? Cu ce se ocupă oare Politia de nu-și exercită misiunea de menținere a ordinii publice ? Am ajuns ca seara în centrul Chișinăului în inima capitalei pentru care luptă cu desăvârșire ministrul de interne să devină primar, să ne temem să ieșim din casă. Probabil ministru i-a trimis pe toți polițiștii cu agitația și de asta lipsesc de la locul de muncă. Este groaznic când toți politicienii luptă pentru funcții și uită de cetățenii simpli care de fapt urmează să-i voteze”.

VIDEO // Ce spune tatăl tânărului bătut în Parcul Catedralei. „În țara asta nimic nu-i în siguranță”

Șapte studenți au bătut crunt doi tineri în Parcul Catedralei. Unul a ajuns la spital în stare gravă