Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat, vineri, 25 octombrie, la lucrările Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul reuniunii au fost abordate subiecte cheie precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale și economice, schimbul mărfuri şi servicii şi impulsionarea investițiilor între țările-membre.

În discursul său la reuniunea în format restrâns, ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre situația economică actuală din R. Moldova, reforma sistemul judiciar și eliminarea unor scheme frauduloase din diferite sectoare ale economiei.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.

Ministrul Economiei a participat vineri și la cea de-a 55-a ședință a Consiliului Electroenergetic al CSI.

Ministrul Economiei Vadim Brânzan a fost delegat de Guvern să participe la şedinţa Consiliului şefilor de guvern din CSI, în locul prim-ministrului Maia Sandu.

Următoarea ședință a Consiliului de Miniștri din țările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Tașkent, Uzbekistan.

Amintim că Maia Sandu a decis să nu plece la Consiliului șefilor de Guverne din țările CSI, dar l-a delegat pe Brînzan. Totodată, este de menționat că anterior, ex-premierul Pavel Filip a boicotat ședințele CSI, iar Guvernul de la Chișinău în cel mai bun caz îl mandata pe ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguță.