Soția unui tânăr din satul Tartaul, raionul Cantemir, lansează un apel de ajutor pentru pe tatăl celor doi copii ai săi. Tânărul se numește Andrei Manică și a fost diagnosticat recent cu anemie aplastică - o afecțiune rară și gravă. Unica șansă este de a urma un tratament peste hotare. Pentru aceasta familia are nevoie de aproximativ 4000 de dolari - bani de care soții Manică nu dispun acum.

După ce a epuizat toate căile prin care să facă rost de bani, soția lui Andrei a lansat un apel pe caritate.md pentru a-și salva soțul care o perioadă de timp s-a aflat în comă. 

„Scriu acum cu lacrimi în ochi și cu un strigăt disperat al sufletului meu ce îmi tremură de durere. Soțul meu de 31 ani  trece printr-o mare încercare a vieții.În luna august am primit vestea care ne-a zbuciumat viața. Andrei a fost diagnosticat cu anemie aplastică. Unica șansă primită a fost tratamentul peste hotare care este foarte și foarte costisitor. Apelez la toți oamenii cu Credință, vă implor să mă ajutați. Vă rugăm din suflet să ne fiți alături cu oricât de puțin, pentru că acest puțin îmi poate salva soțul și tatăl copiilor mei. Cât de dureros și cât de mult îmi plânge sufletul de neputință. Dacă aș putea mi-aș vinde și sufletul doar ca să-mi văd soțul salvat.Îl iubim nespus de mult și nu ne vedem viața fără el. Vă rugăm din suflet,să ne susțineți speranța și șansa de a ne salva soțul și tatăl a două fetițe minunate”, a scris tânăra pe platforma caritate.md unde pot fi făcute donațiile. 

Anemia aplastică este o boală care apare atunci când organismul nu produce suficiente celule sanguine noi. Anemia aplastică lasă senzația de oboseală, persoana având un risc mai mare de infecții și sângerări necontrolate.

Este o afecțiune rară și gravă, care se poate dezvolta la orice vârstă. Anemia aplastică poate să apară brusc sau poate să apară lent și să se înrăutățească într-o anumită perioadă de timp.