Un băiat din clasa a III-a ar fi fost bătut și violat de patru colegi mai mari, clasa a VI-a, dar care învățau în aceeași școală cu victima. Cazul ar fi avut loc într-o localitate din raionul Ungheni iar despre această situația a scris o persoană terță pe pagina de Facebook pentru a atrage atenția autorităților pentru că familia minorului nu a sesizat nici poliția, nici salvarea.

„Viol. Ieri am fost la mine în sat (pentru moment locuiesc în oraș) și părinții mi-au povestit ce s-a întâmplat în sat. Cu vreo săptămână în urmă, vreo 4 băieți au furat ghizdanul unui alt băiat, mai mic decât aceștia. Copilul a fugit după ei pentru a-și lua ghiozdanul înapoi.

Ei (băieții) l-au ademenit într-un loc mai îndepărtat și l-au violat și bătut măr în zona capului. Băiatul învață foarte bine, e din familie social-vulnerabilă, la fel și făptașii sunt din familii social-vulnerabile", se arată în postare, editată de știri.md

„Familia băiatului nu a făcut nimic, absolut nimic, nici măcar salvarea nu a chemat-o când au văzut copilul că a mers aproape 2 kilometri până acasă, plin de sânge, poliția la fel nu au chemat-o. Din sat nimeni nu s-a implicat. A doua zi copilul s-a dus la școală, de ce directorul nu a sesizat pe nimeni?", s-a arătat indignat autorul postării.

Contactat de Deschide.MD, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur a declarat că pe acest caz poliția a pornit o cauză penală, ulterior procurorii au preluat exercitarea urmării penale.