(UPDATE): Carmena Lupei, șeful Serviciului de presă al Administrației prezidențiale, susține că tânărul care a fost filmat în timp ce conducea o mașină de lux pe străzile din Chișinău cu 150 de kilometri pe oră și împușca la întâmplare dintr-un pistol, nu se află în relații de rudenie cu președintele Igor Dodon. Ea precizează că coincidența de nume nu presupune în mod neapărat înrudirea dintre oamenii cu același nume.

În legătură cu speculațiile lansate de unele surse media, aducem la cunoștință că persoana despre care se vorbește că a încălcat în mod flagrant regulile circulației rutiere nu se află în vreo relație de rudenie cu președintele țării. Coincidența de nume, dacă se va adeveri că e vorba de numele Dodon, nu presupune în mod neapărat înrudirea dintre oamenii cu același nume. În cazul concret al băiatului vizat, anunțăm că acesta nu este rudă cu Președintele Igor Dodon și solicităm de la sursele media care și-au permis să lanseze mesaje pripite și neverificate să le dezmintă.

În toate situațiile când se comit abateri de la regulile circulației, toți cei vinovați trebuie pedepsiți cu toată duritatea conform normelor legale indiferent de nume și funcții. Toți trebuie să fie egali înaintea legii.

P.S. Nicolae Chirtoacă e moșul lui Dorin Chirtoacă?”, a scris ea.

Știre inițială!

Un tânăr s-a filmat în timp ce conducea o mașină de lux pe străzile din Chișinău cu 150 de kilometri pe oră și împușca la întâmplare dintr-un pistol.

Imaginile video au fost făcute publice pe Facebook de către liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă. Acesta afirmă că tânărul este „nepotul” președintelui Igor Dodon.

Nichita Dodon, nepotul lui Igor Dodon, circulă cu 150 km/oră prin Chișinău și trage din pistol din mers. Aceste infracțiuni au avut loc în oraș: pe str. Alecu Russo (ziua), pe viaduct lângă mall-ul „Malldova” și pe bd. Dacia, după porțile orașului, spre Aeroport (noaptea). Care este diferența față de Svetlana Ungureanu, autoarea dezastrului de la Buiucani?! Zolotaia molodeji a lui Dodon, exact ca în Rusia lui Putin”, a comentat Chirtoacă.

Internauții l-au contrazis, însă, pe candidatul la funcția de primar al capitalei, afirmând că ar fi doar o concindență de nume și că băiatul ar fi fiul proprietarului unui hotel de lux din capitală.

Sursa: Ziarul Național