Un bărbat din raionul Telenești a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini, la care se refugiase concubina acestuia. Decizia a fost luată joi, 10 octombrie 2019, de către magistrații de la Judecătoria Orhei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, situația care a dus la crearea conflictului și comiterea crimei originează în consumarea băuturilor alcoolice de către acesta și co-echipierii de muncă, după ce au plantat copaci pe un deal din preajma localității.

„În urma unui conflict cu concubina, aceasta s-a refugiat la vecini. Făptașul, totuși, a venit la aceștia în noaptea celei de-a doua zile, împreună cu un amic, în vederea revenirii ei acasă. Însă, atunci când a venit, agresorul a deteriorat ușa vecinilor, ceea ce a generat un alt conflict. Astfel, cei doi l-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase. Ulterior, când făptașul a revenit la victime, a văzut că victimele au decedat și a chemat oamenii legii, care au investigat cauza”, se arată în comunicat.

Conform aceluiași comunicat, așa cum, pe de o parte, făptașul a comis crima după doi ani de la ispășirea pedepsei pentru un alt omor, iar pe de altă parte acesta și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată (ceea ce poate rezulta în aplicarea unei pedepse reduse), Judecătoria Orhei l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani.

În cazul celui de-al doilea făptaș, instanța de judecată este în curs de examinare separată a cauzei penale.