Clipe de groază pentru pasagerii unui microbuz de pe ruta Chișinău-Mihailovca, după ce vehicolul a fost blocat în trafic de către trei automobile ale unei companii de taximetrie. Incidentul a avut loc ieri, 9 octombrie, în jurul orei 11:50, în apropiere de localitatea Răzeni din raionul Ialoveni.

Unul dintre pasagerii din microbuzul de pe ruta Chișinău-Mihailovca a postat pe Facebook o înregistrare video din care se vede cum trei automobile de marca Toyota Prius ce aparțin unei companii de taximetrie, încearcă în mod agresiv să blocheze microbuzul pe traseu.

Acțiunile taximetriștilor au stârnit panică printre pasageri, majoritate dintre ei fiind speriați au început a striga și au solicitat intervenția poliției.

Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IP Ialoveni, susține că la fața locului, oamenii legii au stabilit că incidentul a avut loc, după ce șoferul microbuzului ar fi avut un conflict în sectorul Centru al mun. Chișinău cu unul dintre taximetriști și ar fi aplicat violența asupra acestuia.

„Ulterior, taximetristul, împreună cu alți doi colegi, aflându-se la volanul automobilelor de serviciu, au pornit în urma microbuzului, iar după ce l-au ajuns în apropierea localității Răzeni, au încercat să blocheze traseul pe care se deplasa microbuzul, astfel încălcând prevederile Legii nr.131 cu privire la siguranța rutieră și prevederile art.223, 240, 241 al Codului Contravențional al RM.Acest caz a fost înregistrat conform legislației în Inspectoratul de poliție Ialoveni și persoanele vinovate urmează a fi sancționate contravențional cu amendă de până la 4000 lei și până la 6 puncte de penalizare”, ne-a spus Vetcu.