Circa 600 de curse de transport interurban sunt suspendate astăzi, 9 octombrie, începând cu ora 10.00 și până la 14.00. Transportatorii solicită majorarea tarifului la călătorii și au venit cu microbuzele și autobuzele în Piața Marii Adunări Naționale.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat pentru IPN că cele 600 de curse sunt raionale și interraionale din toată țara și acestea reprezintă 15% din numărul total din curse zilnice.

Transportatorii cer majorarea tarifului de la 48 până la 92 de bani per kilometru.

Începând cu ora 10.00, transportatorii au parcat în PMAN aproximativ 250 de microbuze și autobuze, iar de la ora 12.00 aceștia își vor expune poziția.

În seara zilei de marți, Ministerul Economiei și Infrastructurii a remis un comunicat de presă în care menționează că Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse. Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.