Şaptesprezece persoane au ajuns la spital, unele în stare gravă, după ce microbuzul cu care se deplasau s-a izibit frontal cu o mașină de teren. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:20, în apropiere de localitatea Cucioaia Nouă, din raionul Telenești.

UPDATE // 12:33 // Potrivitul datelor oferite de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească  accidentului de pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul Cucioaia, raionul Telenești, i-a fost atribuit – cod roșu de urgență.

„La deservirea victimelor au fost implicate 7 ambulanțe din PAMU Coșcodeni, SAMU Sîngerei, SAMU Bălți, SAMU Telenești și PAMU Sărăteni Vechi. S-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 19 persoane cu diverse traumatisme. 7 persoane au fost transportate la Spitalul Raional Sîngerei și 12 persoane la Spitalul Raional Telenești”, se arată într-un comunicat al CNAMUP.

Știrea inițială

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că impactul a avut loc între un microbuz de marca Mercedes și o mașină de teren de marca Mercedes ML pe traseul M-5.

„Cele 17 persoane din se duceau la cules struguri, când microbuzul s-a tamponat frontal cu un Jeep, iar ulterior a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. În consecință, pasagerii din Mercedes au fost răniți, unii dintre ei sunt în stare gravă. La fața locului au intervenit 3 ambulanțe, dar și o autospecială a pompierilor”, ne-a spus Bețivu.

De altă parte, reprezentanții IP Telenești, au comunicat că, în urma cercetărilor la fața locului, vinovat de accident s-ar face șoferul mașinei de teren, un bărbat în vârstă de 63 de ani.

„Șoferul Mercedesului ML nu s-a asigurat și a efectuat o manevră de întoarcere într-un loc interzis, unde este prezent marcajul rutier linia îngustă continuă. când a fost tamponat lateral din partea dreaptă de către microbuzul care transporta persoane la muncă în raionul Strășeni”. ne-au spus reprezentanții IP Telenești.