Trei persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, în incendii, potrivit Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale.

Primul caz - în care a decedat o femeie în vărstă de 69 de ani - a avut loc ieri dimineață în localitatea Morenii Vechi, raionul Ungheni. În urma incendiului, a ars lenjeria de pat din interiorul unei odăi, iar proprietara a fost găsită fără suflare. Cel mai probabil, focul a izbucnit de la o sobă lăsată nesupravegheată.  

Un alt incendiu - în care au murit doi soți - a avut loc în localitatea  Feștelița, raionul Ștefan Vodă. Pompierii au lichidat arderea care a cuprins o casă de locuit, unde au fost depistate cadavrele carbonizate ale unei femei în vârstă de 55 de ani și unui bărbat de 62 de ani. Primele cercetări arată că incendiul s-ar fi produs în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire. Pompierii recomandă ca focul din sobă să fie stins pe noapte, iar în prejma acestora să nu fie lăsate haine, sau alte lucruri combustibile. De la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova s-au produs 27 de incendii în care și-au pierdut viața 4 persoane.