Consulatul General al României la Bălți informează ca, in conformitate cu dispozițiile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017,  începând cu data de 1 februarie 2017, se plătesc taxe numai pentru următoarele servicii consulare:

Nr. Crt.

DENUMIREA

TAXA in Euro

1.

Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu electronic

59

2.

Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu temporar

20

3.

Înregistrarea cererii de renunțare la Cetățenia română

600

 

4.

Înregistrarea cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu Statul român

30

5.

Tariful de publicitate a actelor notariale cu incidență în activitatea notarială

3

Potrivt unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, restul serviciilor consulare sunt gratuite. Totodată, se mai menționează că, Consulatul General al României nu percepe nicio taxa de programare pentru servicii consulare în aplicația www.econsulat.ro.

Consulatul General al României la Bălți nu lucrează cu persoanele care-și desfășoară activitatea în afara sediului său.

Ca urmare, responsabilii recomandată  cetățenilor Republicii Moldova de a nu solicita sau accepta ajutorul persoanelor din jurul Consulatului sau al firmelor de consultanță care pretind că sunt colaboratorii acestuia, se mai spune în comunicat.

Consulatul General al României la Bălți nu își asumă nicio răspundere pentru serviciile prestate de  persoanele și „firmele de consultanță” din afara sediului său și nici pentru plățile pe care solicitanții de servicii le fac către acestea.

Pentru informații referitoare la activitatea Consulatului General al României la Bălți vă rugăm să accesați pagina web: www.balti.mae.ro .