Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează conducătorii auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele în perioada următoare din cauza înghețurilor așteptate în următoarele zile.

În perioada 06 – 09 ianuarie în republică se prevede răcirea bruscă a vremii. În acest context SPCSE vine cu mai multe recomandări către cetățeni.

Astfel, din mașini nu trebuie să lipsească lopata nisipul și lanțurile. Mai mult este indicat ca bateria telefoanelor mobile să fie încărcată, iar în situații de risc oamenii să apeleze serviciul 901.

Totodată, pompierii recomandă să fie respectate regulile antiincendiare, iar gospodarii să acordă o atenție sporită sobelor și altor surse de încălzire. Specialiștii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobe pe noapte, iar în prejma acestora să nu păstreze obiecte combustibile.

Salvatorii atenționează pescarii despre riscul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, în pofida temperaturilor reci. Persoanele sunt rugate să evite pescuitul și să nu opteze pentru o astfel de activitate periculoasă.