Șeful Secției Urmărire Penală al IP Bălți a murit la spital, unde a fost internat după ce a suferit o traumă la competiţia de minifotbal „Cupa independenţei sub egida Ministerului Afacerilor Interne”, de la începutul lunii septembrie anul curent.

Este vorba despre colonelul de poliție Vitalie Spatari, în vârstă de 45 de ani, care a decedat noaptea trecută pe patul de spital de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Colegii lui Spătari ne-au spus, sub protecția anonimatului, că acesta ar fi avut probleme de sănătate, după ce ar fi suferit o traumă în cadrul competiției de minifotbal „Cupa independenţei sub egida Ministerului Afacerilor Interne”, de la începutul lunii septembrie, la Complexul de cultură fizică şi sport a CSC „Dinamo”, și la care a participat și  ministrul afacerilor interne,  Andrei Năstase, acum degrevat din funcție.

„După competiție stare de sănătate a lui Spătari se agravase, acuza dureri în regiunea coastelor, iar ulterior s-a adresat la Spitalul din Bălți, însă lucrurile nu s-au schimbat, din contra se agravase și mai tare. A fost o perioadă în spitalul din Bălți, ulterior fiind transportat cu serviciul AVIASAN la Insitutul de Medicină Urgentă. Știam că începuse să se îmbunătățească starea lucrurilor, aveau o dinamică pozitivă, însă, din nefericire a am aflat vestea tristă. Vitalie a murit noapte trecută. Nu știm cum exact s-a întâmplat, posibil să fi fost și o greșeală a medicilor, dar sunt sigur că problemele de sănătate a le lui Spatari au apărut după traumele primite la „Cupa independenţei MAI”, ne-a spus un coleg de-al răposatului. 

Polițiștii cu care am discutat au avut doar cuvinte de laudă despre Spatari și zic că a fost un om de o cumsecădenie deosebită, dar și un bun profesionist în toți cei 26 de ani de activitate pe care i-a avut în sistemul polițienesc. Aceștia ne-au mai spus că Spatari a lăsat în urmă o soție îndurerată și două fetițe, cea mai mare fiind elevă la liceu.

Solicitată telefonic, Eugenia Moleanov, ofițerul de presă al IP Bălți, ne-a confirmat decesul subit al coonelului Spatari, dar susține că nu cunoaște care au fost cauzele exacte.

Aceasta a ținut să adauge că de mai bine de trei săptămâni, șeful Secției Urmărire Penală a IP Bălți s-ar fi aflat în concediu medical.

Totodată, pare straniu că MAI nu a anunțat atunci despre accidentul pe care l-a suferit angajatul IP Bălți, deși au făcut un comunicat despre eveniment unde au anunțat despre participarea lui Năstase în calitate de ministru al MAI, despre faptul că au fost acordate diplome și medalii celor care au participat, dar și că evenimentul a avut drept scop propagarea modului sănătos de viaţă, spiritului de competiţie şi a cooperării prieteneşti între instituţiile de drept din ţară.