Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu o reacție în legătură cu cazul aeronavei Fly One care a decolat de pe Aeroprtul Internațional Chișinău pe data de 30 septembrie printre câteva vehicule, reușind cu greu să evite o catastrofă aviatică. Insitutția susține că ar fi vorba despre o eroare umană, iar dispecerul responsabil de decolare a fost suspendat din funcție până la finalizarea investigației.

Potrivit unui comunicat al AAC, la data de 30 septembrie, ora 16.00, în timpul decolării de pe AIC a unei aeronave, la capătul pistei de decolare, operau trei automobile ale serviciului tehnic, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a procedurilor, în conformitate cu reglementările aeronautice civile RAC-REAC. .

„A fost convocată Comisia permanentă pentru investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice care lucrează împreună cu grupul de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile și desfășoară acțiunile de investigare a circumstanțelor incidentului. Conform datelor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană. Î.S “MoldATSA” a comunicat că dispecerul responsabil pentru decolare a fost suspendat din funcție până la finalizarea investigației”, se arată în comunicat.

Totodată, vom aminti că și reprezentanții Fly One au confirmat incidentul precizând că după producerea acestuia compania a raportat imediat cazul la Autoritatea Aeronautică Civilă care subordonează Ministerului Economiei și Infrastructurii, ultimii urmând să investigheze cazul.

Fly One confirmă incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău