Un troleibuz de pe ruta Nr.21 a ajuns pe trotuar, după ce a fost lovit lateral de o mașină de teren de marca Porsche Cayenne. Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă la intersecția bulevardului Alba - Iulia cu strada Onisifor Ghibu, din sectorul Buiucani al capitalei.

UPDATE // 16:30 // Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat pentru IPN că, din spusele șoferului de troleibuz, acesta a staționat la culoarea roșie a semaforului.

După ce s-a aprins culoarea verde, troleibuzul a început decplasarea, moment în care șoferul a simțit o lovitură puternică din partea dreaptă, troleibuzul fiind proiectat pe trotuar. Dorin Ciornîi mai spune că pe trotuar nu se aflau oameni și că toate persoanele care au avut de suferit au fost din troleibuz și din automobil.

Șoferul troleibuzului nu a avut de suferit. La spital a fost transportat taxatorul și 18 pasageri. Dorin Ciornîi nu deține informații despre faptul că unul dintre pasageri ar fi decedat.

UPDATE // 16:19 // Inspectoratul Național de Patrulare, într-o postare pe pagina de Facebook, anunță că o cauză preliminară ar fi viteza excesivă, iar în urma acestuia ar fi fost răniți 20 de pasageri din troleibuz.

UPDATE // 15:37 // Svetlana Scripnic a revenit cu un apel telefonic și a comunicat că până la urmă este vorba doar despre o singură persoană decedată.

„A fost creată o confunzie, după ce lucrătorii medicali au oferit date polițiștilor despre două persoane decedate, dar s-a stabilit că totuși este vorba doar o persoană și-a pierdut viața și cel puțin 15 au fost rănite. La fața locului încă se lucrează, se acumulează date”, a spus Scripnic.

De altă parte, Inspectoratul General pentru Situații Urgente al MAI, într-o postare pe pagina de Facebook a insituției a anunțat că în urma accidentului 18 persoane, inclusiv şi o minoră de 13 ani au suferit diverse traumatisme fiind preluate în mod de urgenţă la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale.

„Pasagerul din automobilul Porsche Cayenne, un bărbat a decedat, iar conducătorul auto, o femeie se află în stare gravă”, se arată în comunicat.


UPDATE // 15:08 // Potrivit ultimelor informații oferite de reprezentanții Poliției Capitalei, numărul victimelor accidentului din sectorul Buiucani a crescut. Astfel, la această oră sunt două persoane decedate și altele 15 rănite.

Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, ne-a spus că persoanele decedate sunt: O femeie care se afla în Porsche și un bărbat de aproximativ 35-40 de ani care era în troliebuz. Totodată, alte 15 persoane, atât pasageri din troleibuz cât și pietoni, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Se presupune că șoferița Porsche-ul se deplasa cu o viteză de aproximativ 120 km/h și a trecut la culoarea roșie a semaforului când s-a izbit în troleibuz. Aceasta a fost transportată la spital cu diverese traumatisme.

UPDATE // 15:00 // Solicitată telefonic, Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschdie.MD că, preliminar, în urma accidentului o persoană a decedat, iar altele zece au fost rănite.

Știrea inițială

Potrivit martorilor oculari, care au făcut publice pe Facebook imaginile de la fața locului, un pasager care se afla din automobilul implicat în accident, ar fi murit. 

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, ambulanțe, dar și autospecialele IGSU.

sursa foto: Facebook.COM // GBM