Un tânăr a fost reținut de oamenii legii, după ce a lovit cu BMW-ul un pieton și a fugit de la locul accidentului. Accidentul a avut loc duminică-dimineața, în jurul orei 06:15, în localitatea Cobîlea, din raionul Șoldănești, iar în urma impactului, pietonul a fost transportat la spital, însă din nefericiere medicii nu l-au putut salva.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 58 de ani.

„Bărbatul a fost lovit de un automobil de marca BMW 525, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 24 de ani. În urma traumelor primite, bărbatul a decedat la spital, iar șoferul a dat bir cu fugiții, însă a fost identificat și reținut de către polițiști”, ne-a spus Bețivu.

În prezent, tânărul este reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi denmonstrată în instanță, ultimul riscă ani grei de pușcărie.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, weekend-ul trecut, pe drumurile naționale,  au avut loc 16 accidente grave, care s-au soldat cu patru persoane decedate și altele 15 rănite.