Mai mulți militari ai Brigăzii NR.1 de Infaterie Motorizată „Moldova” , din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, dislocată la Bălți, au ajuns la spital după ce s-ar fi prezentat sintome de intoxicație. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că preliminar ar fi vorba despre o enteroviroza, iar rudele unuia dintre militari suțin că, de fapt, ar fi vorba despre o intoxicație cu pește.

O rudă a unui militar, dintre cei care au ajuns la spital, a scris că de aseară spitalul militar este arhiplin și că mai mulți militari au fost diagnosticați cu gastroenterită și febră, după ce ar fi fost hrăniți cu pește.

Solicitată telefonic, Ala Diaconu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, a confirmat pentru Deschide.MD  faptul că mai mulți militari au ajuns la spital și susține că ar fi vorba despre o enteroviroză.

„Un grup de militari, înrolați în termen și pe contract, au acuzat dureri în gât, febră și vomă. Aceștia au fost transportați la spital, iar stare lor de sănătate este stabilă și se află în afara oricărui pericol. Medicii au preluat mai multe probe care urmează a fi supuse unor expertize de laborator pentru a stabili cauza exactă a intoxicației. Preliminar, se presupune că ar fi vorba despre o enteroviroză care se transmite pe calea aerului”, ne-a spus Diaconu.

Reprezentantul Ministerului Apărării nu a putut să ne spună numărul exact al mlitarilor care au fost transportați la spital, dat fiind faptul unii dintre ei sunt internați, alții externați, sau rămân a fi sub supravegehrea medicilor. Însă, ne-a asigurat că starea de sănătate a acestora se ameliorează și că sunt în afara oricărui pericol.