Consiliului Județean Vaslui a donat 2 milioane de lei pentru reparația capitală a acoperișului Spitalului raional Strășeni. Acordul de finanțare a fost semnat la 2 septembrie.

2 milioane de lei negociate de către președintele raionului Strășeni Mihail POPA, pentru reparația capitală a acoperișului Spitalului raional Strășeni. Donație venită din partea Consiliului Județean Vaslui președinte Dumitru BUZATU. Acordul de finanțare a fost semnat în data de 20 septembrie 2019, în cadrul ședinței Consiliului Județean Vaslui”, se menționează în anunțul făcut de Consiliul raional Strășeni.

Potrivit acordului, lucrările de reconstrucție ar urma să fie încheiate la 31 decembrie 2020.

În anul trecut, din bugetul județului au fost alocați aproape 70.000 de euro, pentru constructia de căsuţe în Tabăra de odihnă pentru copii şi adolescenţi “La Dumbrava”, din raionul Soroca.

Tot CJ Vaslui a alocat 20.000 de euro pentru amenajarea accesului în Unitatea de Primiri Urgenţe și dotarea cu o ambulanţă a Spitalului raional din oraşul Anenii Noi. De asemenea, a contribuit cu peste 25.000 de euro pentru reabilitarea drumului de acces către Cimitirul de Onoare din satul Stoianovca, raionul Cantemir, urmând ca, în perioada următoare, cu aceeaşi destinaţie, să mai fie alocaţi alţi peste 140.000 de euro.

Acum patru luni, acelaşi spital din Anenii Noi a beneficiat de un nou ajutor vasluian, de această dată în valoare de 100.000 de euro, în vederea realizării reparaţiei capitale a Secţiei de maternitate a Spitalului raional.