În această dimineață fostul viceprimar al capitalei, Nistor Grozavu, a fost ridicat de procurori și audiat pentru audieri. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

UPDATE // 13:32 // Potrivit lui Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, procurorii au reținut două persoane pentru un termen de 72 ore, dar după audieri au fost eliberate.

„În urma măsurilor desfășurate, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore, – un fost viceprimar și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chișinău. În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală”, susține Gaitur.

UPDATE// 10:52 // Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a comunicat că procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău efectuează acțiuni de urmărire penală cu privire la Nistor Grozavu, cu participarea altor figuranți în cele trei cauze penale privind înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcții în Chișinău.

„Prin urmare, în baza acestor acțiuni de urmărire penală, va fi luată o decizie în ceea ce privește oportunitatea aplicării unor eventuale măsuri preventive.”, susține Gaitur.

Este vorba despre cele trei cauze penale, în cadrul cărora, în data de 9 septembrie anul curent, Procuratura mun. Chişinău, Oficiul Principal, a efectuat 21 de percheziții, inclusiv la Primăria Chișinău. În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. 
 
Știrea Inițială

Deocamdată nu se cunoaște în ce dosar este audiat Nistor Grozavu și dacă ar putea fi reținut.

Emiș Gaitur ne-a spus că nu poate să ne confirme dacă procurorii au efectuat percheziții la domiciliul lui Grozavu. Cu mai multe detalii despre acest caz, PG va veni pe parcursul zilei.

Totodată, soţia fostului primar a menţionat că, săptămâna trecută, procurorii au făcut percheziţii în locuinţa familiei, iar, astăzi, au venit cu ordonanța de reţinere.