Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu Procuratura Anticorupție, desfășoară în aceste momente percheziții pe mai multe adrese din capitală. Percheziții au avut loc și acasă la deputatul PDM, Vlad Cebotari, candidat la funcția de primar al capitalei.

UPDATE //16:42 //  Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție, astăzi au fost efectuate opt percheziții, dar și au fost audiați bănuiții în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, însă niciunul dintre ei nu și-a recunoscut vina.

„Vineri, 20 septembrie 2019, Procuratura Anticorupție de comun cu Centrul Național Anticorupție, a efectuat 8 #percheziții în domiciile și automobilele unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. După finalizarea perchezițiilor, persoanele invitate la Procuratura Anticorupție au fost audiate în calitate de bănuiți. Acestea au făcut declarații asupra circumstanțelor cazului, însă nu și-au recunoscut vina. Menționăm faptul că în privința acestora nu au fost aplicate măsuri preventive de libertate”, se arată în postarea PA.

Știrea Inițială
 
Surse din anturajul lui Cebotari, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că procurorii au efectuat percheziții acasă la deputatul PDM, de unde  au ridicat mai multe documente.
 
Solicitată telefonic, Cătălina Bogonos, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că dis-de-dimineață, procurorii în comun cu CNA desfășoară percheziții pe mai multe adrese ce au legătură cu cauza penală privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.
 
Totodată, reprezentantul procuraturii anticorupție, ne-a spus că perchezițiile la domiciliul deputatului PDM, Vlad Cebotari, ar fi fost desfășurate pe parcursul zilei de ieri.
 
Amintim că Parlamentul, cu votul a 53 de deputați ACUM-PSRM, a votat ridicarea imunității deputatului democrat, Vladimir Cebotari, pentru a-l ancheta în cadrul unui dosar legat de preluarea controlului asupra activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit anchetatorilor, Cebotari, fiind membru al comisiei de concurs, ar fi simulat desfășurarea concursului și nu a informat unii potențiali participanți.
 
De cealaltă parte, democratul susține că el doar a executat hotărârile Guvernului, membru al cărui în acea perioadă a fost actualul premier și copreședintele blocului ACUM, Maia Sandu.