Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, și-a exprimat îngrijorarea în legătura cu anchetarea directorului agenției Sputnik-Moldova, Vladimir Novosadiuc.

Sunt îngrijorat de ancheta pornită împotriva șefului Sputnik-Moldova, Vladimir Novosadiuc, care a fost astăzi reținut și interogat de către organele de anchetă din Moldova. Aștept informații despre circumstanțele acestui caz”, a declarat Desir pe Twitter, citat de TASS.

Amintim că Procuratura a anunțat astăzi despre efectuarea mai multor percheziții în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputații Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul domnului Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova. Totuși, procurorii au dezmințit informația difuzată de mass-media din R.Moldova precum că Novosadiuc ar fi fost reținut.

Detalii: Procuratura Generală confirmă: Vladimir Novosadiuc nu a fost reținut

Detalii: Percheziții în dosarul Tauber-Apostolova. Vladimir Novosadiuc NU este reținut

De precizat că Ministerul rus de Externe a anunțat verificarea informației privind reținerea șefului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuk.

Detalii: MAE rus verifică informația privind reținerea șefului Sputnik Moldova