La începutul noului an de studii, în 946 de instituții de învățământ primar și secundar general din Republica Moldova au fost efectuate reparații capitale sau lucrările se află în proces de finalizare, transmite MOLDPRES.

Într-un răspuns la o solicitare adresată de reporterul agenției, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a precizat că pentru pregătirea instituțiilor de învățământ, pe parcursul anului 2019, autoritățile publice locale și managerii școlari au identificat suplimentar circa 448 mln lei, cu circa 120 de mln de lei mai mult decât în anul 2018. 

Astfel, în cele mai multe cazuri, au fost reparate edificiile instituțiilor de învățământ, inclusiv prin izolarea termică a acestora. De astfel de lucrări au beneficiat 277 de școli, cu peste o sută mai mult decât în anul precedent. La alte 131 de instituții au fost reparate acoperișurile.

Lucrări de reparație la rețelele electrice și termice au fost efectuate în circa 160 de școli. Copiii care frecventează alte 114 instituții de învățământ din țară se bucură de blocuri sanitare noi, iar reparații ale cantinelor au fost făcute în 103 instituții. 

În Republica Moldova funcționează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general. Ministerul Educației a precizat că toate instituțiile de învățământ secundar general și-au început activitatea în regim normal în noul an de studii.